Kesän kunniaksi raparperisadon antimista piti jotain leipoa.
Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin tällaiseen ratkaisuun.
Raparperi-marenkileivokset
Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl ruokosokeria
2,5 rkl kylmää vettä
1. Yhdistä pehmeä voi, jauhot ja sokeri. Sekoita murumaiseksi seokseksi ja lisää viimeisenä vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina haluamaasi vuokaan (tässä tapauksessa teräksinen muffini-vuoka, johon leivoksia tuli 12 kpl) pohjalle ja reunoille. Siirrä kylmään noin puoleksi tunniksi. Esipaista pohjia noin 10 min 225 asteisessa uunissa. Ota ne pois uunista hetkellisesti ja säädä uuni 150 asteeseen.
Täyte:
500 g raparperia pieniksi paloiksi leikattuna
1 dl sokeria
1 tl kanelia
1rkl perunajauhoja
n. 2 rkl vettä
1/2 dl kookoshiutaleita
2. Laita raparperi-palat, sokeri ja kaneli kattilaan ja keitä niitä noin 10 min matalalla lämmöllä. Lisää sekaan perunajauhoista ja vedestä tehty suuruste, hämmennä hyvin sekaisin. Nosta seos hellalta ja lisää joukkoon kookoshiutaleet. Annostele seos esipaistettuihin taikinakuppeihin ja valmista sitten marenki.
Marenki:
3 valkuaista
1,5 dl sokeria
3. Vatkaa valkuaisia isolla teholla ja lisää sokeri joukkoon vähitellen, kunnes seos on kiiltävää, napakkaa ja sokeri on sulanut. Laita halutessasi (kuten kuvassa) marenki pursotin pussiin ja pursota sitä pohjan päälle tai vaihtoehtoisesti lusikoi marenkia pohjan päälle.
4. Paista leivoksia vielä 25 minuuttia 150 asteisessa uunissa, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta jäähtyneinä vuoasta.
Onpa hienon näköisiä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?:)
VastaaPoistaEtsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.
Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen
Ystävällisin terveisin,
Etsiresepti.fi